Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de setembre 02, 2007

Victòria intensa (3-1)


















Victòria intensa (3-1)
El Barça ha superat a l’Athletic de Bilbao en un partit que ha tingut un ritme molt elevat i un just guanyador. Un gol dels anomenats ‘fantasma’ de Touré ha significat la sentència.
El joc que el FC Barcelona va oferir al Gamper ha tingut continuïtat en l’estrena de l’equip al Camp Nou a la Lliga. Els de Rijkaard s’han desfet de l’Athletic Club de Bilbao amb dos gols d’un omnipresent Ronaldinho i un altre de polèmic de Touré Yaya. El Barça ha netejat la imatge oferta a Santander davant d’un rival que ha lluitat molt per evitar el seu primer triomf a la Lliga.


Ronaldinho, estel.lar


El Barça s’ha agradat des del principi. Tocava i tocava; ràpid i amb confiança. Especialment participatiu ha estat Ronaldinho. L’astre brasiler ha deixat la seva habitual banda esquerra per Henry i s’ha ubicat al centre de l’atac. Prop de l’àrea, Ronaldinho intentava fer mal. En el minut 8, Ustaritz l’ha hagut d’aturar amb falta. El mateix “10” l’ha executar amb potència i precisió directe a l’escaire que cobria Gorka. Un gol molt semblant al que li va marcar al Saragossa la temporada passada. Però poques coses més han recordat a l’anterior exercici. El Barça, molt motivat i amb l’agressivitat necessària, pressionava la zona de creació de l’Athletic fins a conduir a l’error als bascos.


Envestida blaugrana


Els de Rijkaard tenien al rival pràcticament tancat al seu camp. En una altra jugada pel centre, Henry ha realitzat una paret amb Ronaldinho i Gorka ha fet penal al davanter francès, que havia arribat abans que ell a la pilota. La pena màxima l’ha llançat de manera inapel.lable Ronaldinho (min. 33). Just abans del descans, en una acció semblant a l’anterior, el brasiler ha combinat aquesta vegada amb Messi, que davant la sortida del porter basc l’ha enviat fora per molt poc. I a continuació, Ronaldinho ha rematat des de l’àrea petita una excel.lent centrada d’Abidal i ha fet lluir Gorka. Petita treva


En el descans, Caparrós ha introduït un canvi ofensiu: Vélez per Gabilondo. El jove davanter s’ha plantat sol davant Valdés, però Oleguer ha arribat a temps per a neutralitzar el perill (min.53). El Barça semblava donar una treva a l’Athletic durant els deu primers minuts del segon temps. En el minut 58, ha despertat amb una triple ocasió d’Henry (al pal), Deco i Messi. La rèplica dels bascos ha estat un sorprenent llançament de falta de Susaeta lleugerament desviat.


Gol ‘fantasma’


En el minut 61 Giovani Dos Santos ha substituït Henry, que s’ha emportat una gran ovació, al igual que Deco poc després. El mexicà ha estat a punt de finalitzar una brillant acció de Messi. Semblava a prop el tercer, però Lusaeta ha aprofitat un rebuig de Valdés per escurçar distàncies (min.71). La polèmica ha arribat a continuació. Touré Yaya ha engaltat un xut espectacular amb l’esquerra que ha picat al travesser i posteriorment ha votat a terra sense veure’s clarament si havia entrat o no. L’àrbitre ha donat per vàlid el gol a instàncies del jutge de línia. Márquez ha rebut la segona groga en el minut 76. Rijkaard ha reaccionat substituint Ronaldinho per Gaby Milito. L’Athletic també s’ha quedat amb deu després d’una duríssima entrada de Koikili a Giovani. Els dos equips s’han adonat que el gol de Touré era la sentencia. La intensitat, que ha arribat a cotes màximes en molts instants del partit, ha anat decaient. D’aquesta manera, el Barça ha sumat una meritòria primera victòria al campionat de Lliga.
Els gols
1-0 Ronaldinho (min. 8)


2-0 Ronaldinho (min. 33)


2-1 Lusaeta (min. 71)


3-1 Touré Yaya (min.72)