Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de setembre 30, 2007

Tres gols d'Henry i un del genial Messi deixen el Barça líder provisional després d'humiliar el Llevant (1-4)


Tres gols d'Henry i un del genial Messi deixen el Barça líder provisional després d'humiliar el Llevant (1-4)

El Barça se'n va a dormir avui com a líder provisional de la Lliga després de passejar-se per València per humiliar el Llevant (1-4) i constatar que Henry ha tornat amb grandesa: tres gols en quatre remats.

I que Messi és un geni. Amb un meravellós gol, un prodigi d'habilitat i tècnica, fins i tot l'afició enemiga s'ha posat dreta per corejar el seu nom, com si fos al Camp Nou perquè davant futbolistes com Messi només pertoca el reconeixement universal. El Barça és líder per unes hores, té també el pitxitxi (Leo ja suma cinc gols) i compta amb la quarta victòria consecutiva.Passada l'avorriment inicial, el Barça ha necessitat un quart d'hora per despertar-se, el partit ha començat i acabat en les botes d'Henry. Tot i que seria injust quedar-se únicament amb els gols del francès. Darrere de Thierry ha estat Messi, que ha participat en tres dels quatre gols, i la clarividència d'Iniesta, un diminut paio que encén la llum en qualsevol habitació fosca. Sigui jugant d'extrem esquerre, així ha començat avui, o d'extrem dret, així ha acabat.

El Llevant, tot s'ha de dir, no és cuer de Primera per casualitat. Si segueix jugant tan malament, li quedarà poca vida a l'elit, malgrat que la Lliga només fa un mes que va començar.

Error del Llevant

Després que la grada del Ciutat de València, el camp del Llevant, ha castigat les orelles d'Oleguer cada vegada que ha tocat la pilota --no és fàcil per a ell defensar les seves idees polítiques en aquestes terres--, l'equip de Rijkaard s'ha entonat. Ha necessitat, això sí, l'ajuda de Storari, l'estrafolari porter del Llevant, amb un mal refús en un córner perquè Xavi, amb el cap, hagi descobert a Messi. el jugador argentí ha deixat anar una gardela amb l'esquerra i Henry, atent a la jugada, ha trencat la indolència inicial. A partir d'aquí, una exhibició.

D'Henry i de Leo.

Solidesa defensivaEn defensa, Valdés gairebé ni s'ha tacat la samarreta, una prova que el Barça s'ha endurit i que no està per a bromes. Amb prou feines ha concedit ocasions al Llevant perquè Milito no és un central que només defensa sinó que fa defensar els altres. I això que la defensa ha estat nova perquè hi ha hagut dues peces (Oleguer i Thuram) que no són habituals. La debilitat del Llevant ha ajudat, per descomptat, que el Barça hagi sortit de València amb les mans a les butxaques, xiulant alegrement, després d'aprovar el deute pendent de guanyar lluny del Camp Nou. No ha guanyat, ha golejat, tot i que el tram final s'ha descuidat amb tant de canvi a l'estructura defensiva.

Retorn de Puyol

En 50 minuts, el Barcelona ha resolt el partit i després s'ha posat a dormir. Ha tornat Puyol, després de tres mesos d'absència. Seu ha estat el penal dubtós sobre Geijo que després ha transformat Viqueira en gol. I ha permès, a més, un xut al pal de Rigano, el símptoma que l'equip de Rijkaard s'ha destensat. Lògic. Entre altres raons perquè sense la veu i el comandament de Milito, un central que fa la sensació que és al Barça des de fa 10 anys, tot s'ha relaxat. Ha jugat una defensa insòlita: Oleguer (lateral dret), Thuram i Puyol (centrals) i Sylvinho (lateral esquerre).Lesió de TouréEn realitat, el partit s'ha acabat quan Messi ha marxat del camp. La gent també ho ha entès així i, espontàniament, s'ha posat dret per acomiadar-lo.

A Leo, tímid i apocat quan no té la pilota entre els peus, li ha fet vergonya fins i tot tornar la salutació al públic. Uns segons abans havia firmat un gol messià. Res del que fa ell és normal, rutinari. Tot és extraordinari. Obligat per tanta admiració, Leo ha aixecat el braç i ha marxat. Però el record del seu futbol quedarà a València. I el Barça ha acabat amb 10 per la lesió muscular de Touré amb els tres canvis ja fets, però líder.

3 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home