diumenge, de maig 20, 2007

Resposta de campió (0-6) Jordi Clos

Resposta de campió (0-6)

El Barça no ha acusat en absolut la pressió de saber que els rivals havien guanyat i ha golejat l’Atlètic de Madrid per 0-6, en una exhibició de joc i eficàcia ofensiva.
Res ha pogut aturar el Barça.

Ni la maledicció dels últims anys al Calderón, ni la ratxa de Torres contra els blaugranes, ni tampoc la victòria in extremis de tots els rivals per guanyar la Lliga. Els de Rijkaard han superat tota la pressió amb un triomf incontestable que els deixa més vius que mai en la lluita pel títol. En un terreny de joc amb molta aigua per la pluja, el Barça ha començat el partit portant la iniciativa. Ho intentaven, sobretot, amb pilotes llargues des de la defensa que poques vegades arribaven en condicions als atacants. L’Atlètic, ben col•locat, esperava al seu camp per contraatacar.

El primer xut matalasser ha estat obra de Galletti, des de fora l’àrea, en el minut 26, i ha sortit fora per molt poc. Allau blaugrana i 0-3 Ronaldinho ha llançat magistralment una falta al pal al minut 33, Messi ha recollit el rebuig i Pichu ha encertat a rebutjar a córner. La sort ha acompanyat el Barça al 38. Messi ha iniciat la jugada individualment a la zona de mitjos, ha combinat amb Eto’o a l’interior de l’àrea i ha definit creuant la pilota davant Pichu. Amb l’Atlètic encara tocat, Zambrotta ha superat amb una vaselina un Pichu molt avançat. Just abans del descans, una sensacional jugada de Ronaldinho i Deco l’ha rematat Eto’o, després que el porter dels madrilenys tampoc estigués gaire encertat.

Obra d’art i aplaudiments del Calderón

La segona part ha començat amb un decorat similar. Messi hauria pogut marcar el quart en el primer minut, però després de superar un nerviós Pichu la defensa de l’Atlètic ha desviat la pilota a córner. El Barça se sentia molt còmode i ha marcat el quart amb un gol per emmarcar. Xavi ha recollit la pilota al mig del camp, ha fet un barret i l’ha cedit a Deco, que l’ha passat a Ronaldinho, que, després d’una genial paret amb Eto’o, ha posat el 0-4 (min. 57).

Un gol preciós que ha provocat els aplaudiments del Vicente Calderón. L’Atlètic, entregat Després de golàs de Ronaldinho el Barça ha seguit jugant a plaer. Tocava i tocava al camp d’un rival superat i que s’ha quedat amb deu al minut 71 per l’expulsió d’Eller. Quan es complia la mitja hora del segon temps, Eto’o ha acabat un gran contraatac estavellant una altra pilota al pal. Amb l’Atlètic completament entregat i amb la defensa molt avançada, Messi s’ha trobat sol davant de Pichu i l’ha superat per dalt amb molta elegància i sang freda (min.80).

Tot i el resultat, els de Rijkaard han seguit pressionant fins el minut noranta, quan Iniesta ha marcat novament, després de rebre la passada de la mort d’Eto’o. Era el 0-6 i la demostració que l’equip blaugrana lluitarà fins a l’últim moment per conquerir la tercera Lliga seguida. El resultat deixa al Barça segon empatat amb el Madrid i li permet afrontar els últims tres partits amb la màxima confiança.