diumenge, de maig 20, 2007

El Barça guanya, goleja i convenç amb una humiliació a l'Atlètic (0-6)

El Barça guanya, goleja i convenç amb una humiliació a l'Atlètic

Una meravella. Una delícia de partit perquè el Barça s'ha aixecat amb grandesa, després del seu error de la setmana passada, per infligir una humiliació històrica a l'Atlètic, endossant-li un fastuós 0-6.Una meravella perquè ha golejat jugant a futbol, marcant tres gols a la primera part (i un pal), i tres a la segona (i un altre pal).

La gent de l'Atlètic, abans d'anar-se'n avergonyida del Calderón, ha aplaudit els blaugranes. Davant de partits així, només toca l'aplaudiment i la rendició.

El secret de trepitjar l'àreaÉs certa que mirada la primera mitja hora de partit, tot estava adormit. Avorrit. Insòlitament avorrit quan en el quart d'hora final de la primera part, el Barça s'ha despertat. ¿Com? Trepitjant l'àrea, perquè encara que sembli mentida era una llauna d'Atlètic-Barça.Fins que Ronaldinho ha estavellat un enverinat llançament de falta al pal esquerre de Pichu, l'anònim i criticat meta blanc-i-vermell.

Això ha agitat els blaugranes. Segons més tard, Messi ha disparat a porteria. L'avís ja estava donat. En menys d'un minut, dos xuts. El Barça abandonava la desídia i marxava decididament a buscar el partit.Tres gols abans del descansAcabada la primera part: 0-3 en el marcador. Tres gols per combatre la tempesta d'aigua, vent i fred que queia al Calderón. Tres gols per ensorrar l'Atlètic. Cada gol, una història diferent.

En el primer, en el de Messi, els dos equips han estat amb 10 jugadors. Maniche, el centrecampista de l'Atlètic, lesionat a la banda després d'una trepitjada d'Edmílson, i Deco, sense permís per tornar al camp després de canviar-se les botes. Així, 10 contra 10, Messi ha agafat la pilota, ha encarat el passadís central, ha fet una finta amb la mirada i amb la cintura, ha vist Etoo i aquest, generós, li ha tornat la pilota.

Leo ha marcat un golàs perquè se l'ha inventat del no-res.Quatre minuts més tard, Thuram l'ha encertat, al final, amb el passada i ha descobert Zambrotta cavalcant convertit en un inesperat extrem dret. Control amb la cama dreta i gol amb l'esquerra. Construït a Torí fa anys, fet realitat a Madrid. I dos minuts més tard, sis després del gol de Leo, Ronaldinho ha connectat amb Deco per dibuixar la tercera diana.

Deco ha centrat (enorme partit el seu), Etoo ha rematat i després, per a deixar sense argument als suspicaços, al Calderón s'ha produït una abraçada. El camerunès s'ha unit llavors al brasiler.Retrobament amb l'equilibri tàcticI semblaven no voler desenganxar-se mai en un avançament del que ha estat la segona meitat. Un festival ofensiu del Barça, retrobat també l'equilibri tàctic. No hi ha hagut rival. Lesionat Maniche, l'Atlètic s'ha enfonsat, però l'equip de Rijkaard ha sabut com jugar el partit.

Al principi, calma. Després, una agitació espectacular que li ha donat tres gols i, a la segona meitat, bufar i fer ampolles. Tres més, i podrien haver estat vuit gols, amb Pichu, el porter de l'Atlètic, convertit en un estaquirot.A Rijkaard, a més, li ha sortit bé la seva aposta per Edmílson, perquè ha enfortit el centre del camp. És cert que el brasiler ha perdut algunes pilotes tontes, però el Barça té un altre aire.

No excessivament ferotge, però sí diferent perquè l'equip ha jugat més junt. Etoo ha pressionat, Valdés ha parat, Deco ha guiat a la pilota, Xavi l'ha transportat i, a dalt, les tres bèsties s'han pres el seu temps.Arribat el seu moment, Messi, Etoo i Ronaldinho han complert el seu treball. O sigui, els altres han treballat perquè ells marquessin la diferència. I ho han fet. Magnífic el gol de Ronnie (quart), màgic toc de Leo (el cinquè) i llest Iniesta (el sisè). Sense cap retret per a ningú.

És veritat que l'Atlètic no era res de l'altre món, però el Barcelona ha marcat sis gols com sis sols. Un partit rodó de principi a fi.