Penya Barcelonista de Lisboa

dimarts, de gener 10, 2012

Leo Messi guanya la seva tercera Pilota d’Or

El crac argentí es converteix en el millor jugador de l’any 2011 segons la FIFA i rep per tercera vegada consecutiva aquest guardó
Messi iguala Platini, Cruyff i Van Basten, els únics futbolistes que posseeixen tres Pilotes d’Or
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=pYHgw2p0itE]

  • Messi dedica el guardó especialment a Xavi: "Aquesta Pilota d'Or també és teva"
Amb només 24 anys, Leo Messi ha igualat el record del francès Michel Platini en aconseguir tres Pilotes d'Or consecutives (2009, 2010 i 2011). L'última l'ha rebut aquesta tarda quan de nou ha pujat a l'escenari del Kongresshaus de Zuric i ha rebut el guardó de mans de Ronaldo. L'argentí s'ha endut el premi gràcies als vots dels capitans i tècnics de les totes les seleccions i els periodistes de France Football i d'aquesta manera ha superat Cristiano Ronaldo, segon, i el seu company al Barça, Xavi, que ha quedat tercer.
  • "Xavi, aquesta Pilota d'Or també és teva" Ja amb la Pilota d'Or a les mans, Leo Messi ha volgut compartir el premi "amb la gent que m'ha votat i als meus companys". Però ha volgut tenir una menció especial cap a Xavi Hernàndez, un habitual en els últims anys d'aquesta gala. "Ja fa quatre anys que compartim aquest moment. Aquesta Pilota d'Or també és teva. Sense la teva ajuda jo no seria aquí", ha dit el crac blaugrana.
    El jugador més jove en fer el triplet
    A més d'igualar Platini com a segon jugador de la història de la Pilota d'Or en endur-se-la per tercer cop seguit, Messi també empata amb Johan Cruyff i Marco Van Basten, que també han guanyat aquesta distinció però no de forma successiva. Al mateix temps, el '10' del Barça és el futbolista més jove de la història en aixecar tres Pilotes d'Or. La primera va ser el 2009. Aquell any es va endur tant la Pilota d'Or com amb el FIFA World Player, lliurant per la revista France Football i la FIFA respectivament. L'any següent, el 2010, les dues entitats van decidir unir els premis i batejar-los com FIFA Pilota d'Or. Leo Messi va ser el primer guanyador d'un premi tenyit de blaugrana en el que Iniesta i Xavi van completar el podi.