Penya Barcelonista de Lisboa

dissabte, de desembre 03, 2011

El Barça goleja el Llevant abans del clàssic (5-0)



Els de Guardiola fan un gran partit i superen amb comoditat el Llevant amb dos gols de Cesc i un de Cuenca, Messi i Alexis
N. GARCÍA
Després del triomf del Madrid a Gijón contra l’Sporting, el Barça sabia que havia de fer els deures per no anar el proper dissabte al Santiago Bernabéu amb més de sis punts de diferència amb els blancs. I els blaugranes han complert amb escreix, golejant el Llevant.
I la bona feina ha trobat recompensa molt aviat. Era el minut tres quan un toc d’esperó d’Iniesta arribava a Cesc, que s’ha tret un xut precís quan estava sol davant el porter. Amb el gol, si els de Guardiola tenien algun tipus de nervis, aquests ja s’havien esvaït. De fet, el Barça no ha deixat d’atacar i ha seguit desplegant el seu joc sobre la gespa del Camp Nou. Messi, després d’una gran jugada marca de la casa, podria haver fet el segon amb dues ocasions gairebé consecutives (16′ i 19′). Xavi també ha provat sort de falta directa, però la pilota ha sortit per sobre el travesser (26′).
Ha estat novament Cesc qui ha bellugat una altra vegada el marcador. Xavi ha servit una falta amb una gran rosca i Cesc, des del punt de penal, ha guanyat el salt i ha enviat, de cap, la pilota al fons de la xarxa (32′). Després d’un cop al cap, Puyol ha demanat el canvi per precaució i ha hagut de ser substituït per Alves just abans que Cuenca fes el tercer. Messi ha fet una passada en horitzontal cap a Iniesta, que ha cedit cap a Cuenca. I l’extrem del filial ha rematat al segon pal, impossible per a Munúa (36′).
El Llevant no s’ha arronsat i Valdés ha hagut de fer feina per evitar que els valencians retallessin distàncies. Primer, en un 1 contra 1 davant Koné i després, traient-li la pilota dels peus a Valdo (38′).
Després del pas pels vestidors, Guardiola ha decidit deixar a la banqueta Busquets, que estava a una groga de la suspensió, i ha donat entrada a Keita. I la segona part ha començat pràcticament igual que la primera, amb un altre gol del Barça. Alves ha assistit Messi, que ha controlat i ha enviat la pilota al segon pal amb el peu esquerre (55′). Tot just cinc minuts més tard, Alexis feia el cinquè. Messi ha cedit cap al xilè, que ha xutat i, abans d’entrar, la pilota ha tocat l’esquena d’un defensa i el travesser.
Messi, sol dins l’àrea petita, podria haver arrodonit la xifra de gols (77′), però ha rematat fora després d’un cop de cap d’Alexis. Pedro, a les acaballes del partit, també ha provat sort, però la seva rematada s’ha topat amb Munúa (85′). Al 87′ Iniesta ha aconseguit el sisè, però l’àrbitre l’ha anul·lat per fora de joc.
BARÇA 5LLEVANT 0
Barça: Valdés, Puyol (Alves 35′) Mascherano, Abidal, Busquets (Keita 46′), Xavi, Iniesta, Cesc (Pedro 71′), Cuenca, Alexis i Messi.Llevant: Munúa, Javi Venta (Rubén Suárez 64′), Ballesteros, Del Horno (Cabral 74′), Juanfran, Farinós, Pedro López, Xavi Torres, Iborra (El Zhar 57′), Valdo i Koné.Gols: 1-0 (3′) Cesc. 2-0 (32′) Cesc. 3-0 (36′) Cuenca. 4-0 (55′) Messi. 5-0 (60′) Alexis.Àrbitre: Teixeira Vitienes (Col·legi Càntabre). Targetes grogues: a Javi Venta (25′), Ballesteros (31′), Del Horno (41′), Cesc (44′) i Valdés (90′).