diumenge, d’octubre 03, 2010

Perdonen massa (1-1)

El FC Barcelona i el Mallorca han empatat a un gol al Camp Nou després d'una primera part que ha pogut acabar amb golejada favorable als locals. Messi i Nsue, abans del descans, han estat els golejadors. Bojan ha enviat una pilota al pal.

Ha començat el partit el FC Barcelona amb Xavi i Adriano absents per lesió, i amb Villa sancionat, i l’ha acabat abocat a l'atac amb Messi, Bojan, Iniesta, Thiago, Jeffren i Nolito -que ha debutat amb el primer equip- sobre la gespa, a la recerca del gol de la victòria, que al final no va arribar. I això que el Barça l’ha merescut amb escreix, sobretot després del recital ofert durant la primera part, en què Messi ha avançat els locals amb un gran gol. El Mallorca ha aconseguit empatar abans del descans amb una rematada de Nsue que ha canviat el rumb del partit. Des d'aquest gol, el Barça ja no ha recuperat més el seu segell, encara que sí ha disposat de suficients ocasions per endur-se els tres punts. Al final no ha pogut ser.

Un inici de luxe

Ha arrencat el Barça de forma exquisita, amb possessió i ocasions, esborrant del mapa a un Mallorca amb un plantejament atrevit. El ritme era vertiginós, Iniesta el director d'orquestra en absència de Xavi i Keita l'amenaça constant des de la segona línia. L’1-0, però, l’han fabricat Alves, Pedro amb un cop d’esperó sensacional al primer toc i Messi, el jugador d'or. Un luxe i resultat merescudíssim.

Arriba l'empat

El joc era més coral que mai. Un incisiu Abidal, Piqué, Keita, Bojan i novament Messi han pogut ampliar l'avantatge. No hi ha hagut sort per a un Barça excels, a l'alçada dels seus millors dies, i això que faltaven fins a quatre campions del món en l'onze. Els balears, vius gràcies a la poca punteria local, s’han trobat amb l'empat després d'un contraatac que Valdés havia desviat a córner de forma providencial. El seu llançament ha acabat amb el gol d’Nsue. El marcador estava sent cruel amb els de Guardiola.

Adéu al control

A la represa s'ha vist que el gol de l'empat no li ha fet cap bé al Barça, que s'ha desdibuixat durant els primers vint minuts de la segona part. El Mallorca ha amenaçat en dues arribades de Nsue i Kevin. L'equip blaugrana havia perdut el control. S'havia convertit en un partit d'anada i tornada, amb Messi com a principal amenaça local. El clima que es respirava era que podia passar qualsevol cosa. Mal assumpte per al Barça, que ja jugava amb Thiago en lloc de Keita.

Setge sense premi

El quart d'hora final ha estat una altra història. Un setge constant a la porteria d'Aouate. Guardiola ha apostat primer pel debutant Nolito i després per Jeffren per intentar trobar una solució a l'empat. L'equip atacava més amb el cor que amb el cap i el Mallorca no renunciava al contraatac. Bojan ha tingut la victòria a les seves botes, però el seu xut l'ha rebutjat el pal. La mala sort havia condemnat el Barça.