dissabte, de setembre 26, 2009

Treball, talent i banqueta (0-2)

Cinquena jornada, cinquena victòria. El FC Barcelona ha aconseguit un triomf treballat a La Rosaleda davant un rival que ha plantejat un partit físicament molt dur. Els gols els han anotat dos jugadors sortint de la banqueta, Ibrahimovic i Piqué.
El Màlaga esperava el Barça amb una gespa en pèssim estat, amb un ritme agressiu i intensíssim des de l'inici, disposat a discutir-li la possessió en cadascuna de les pilotes dividides al Barça i amb la pluja afegint èpica al duel. Els de Guardiola, però, han ofert la seva versió més pràctica i, sense que els caiguessin els anells, han ofert un partit en què el treball i l'ofici han lluït, per un dia, més que el talent col·lectiu. Aquest talent ha aparegut a pinzellades, suficient per superar un Màlaga summament defensiu a partir del minut 15. Messi i Ibrahimovic han creat una obra d'art per fer el 0-1, mentre que Xavi i Piqué s'han trobat en el segon. Curiosament, els dos gols del Barça han arribat de jugadors que han començat a la banqueta i que han hagut d’entrar al camp per lesions de companys, Henry i Txigrinski. El Barça continua manant sempre que juga: 15 de 15 a la Lliga.

Més que intensitat

El plantejament del Màlaga ha estat oposat al del Racing, l'últim rival del Barça. Els malaguenys han pressionat molt amunt, impedint als de Guardiola construir còmodament des del darrere i amb un joc que afavoria el contacte físic. Aquest, precisament, ha estat el protagonista de la primera mitja hora de joc, en què els blaugrana han reclamat una trepitjada a Messi i dos penals sobre Pedro i Ibrahimovic.

El 0-1, novament d'Ibra

El suec, que havia començat a la banqueta, ha substituït Henry al minut 28 quan el francès ha notat una punxada a l'adductor de la cama esquerra. I Zlatan ha tornat a decidir. Seixanta segons després d'aprofitar una bona ocasió, el ‘9’ del Barça ha definit després d'una assistència bombejada de Messi (min 28). Obria el marcador per quart partit consecutiu.

Mil batalles

Disputat en cadascuna de les seves accions, el partit s'ha endurit encara més a la represa. El Màlaga ha plantejat mil i una batalles, una autèntica guerra de guerrilles a la qual el Barça s'ha presentat amb la millor de les actituds. I quan el partit ho permetia, amb tota la seva força, com la demostrada per Piqué, que ha entrat al lloc del també lesionat Txigrinski, en una rematada de cap al minut 58. El llançament de falta previ, obra de Xavi, ha estat mil•limètric i fantàstic, com els 90 minuts del de Terrassa.

Expulsió de Luque, ocasions de Messi

La mitja hora final ha estat un monòleg blaugrana. El Barça ha combinat amb facilitat en la meitat del camp rival, mentre que el Màlaga s'ha defensat com ha pogut. Sobretot a base de faltes, que li han costat l'expulsió a Luque. El recital de Messi en els últims minuts ha estat escandalós, però l'argentí no ha tingut la punteria d'altres dies de cara a porta. El seu duel amb Weligton, que ha tret espurnes des de l'inici, ha acabat amb un clar vencedor. Com el Barça, que se n'ha anat victoriós de La Rosaleda i transmetent boníssimes sensacions malgrat el mal estat de la gespa. A Milà ja saben que amb això no és tomba els de Guardiola.