Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de novembre 09, 2008

Demolidor Barça



















Demolidor Barça
• L'equip blaugrana arrasa amb un gran futbol i quatre gols d'Etoo un espantat Valladolid
6 - BARCELONA
0 - VALLADOLID
Vostès mateixos. Tenen tot el dret del món a quedar-se a casa. Si volen mirar-s'ho per la tele, perfecte. Però no oblidin que res resulta més meravellós que viure les coses, sentir-les en primera persona, sense esperar que després els les expliquin. Si van al Camp Nou, saben que disfrutaran d'una festa inacabable, d'un Barça que torna molt més del que rep de la gent. De moment, és poc perquè l'estadi no es va omplir, malgrat que el líder va protagonitzar una altra exhibició.Això ha deixat de ser notícia. Com també sembla pura rutina que l'equip de Guardiola golegi, però el que és impressionant és que Etoo firmi quatre dianes en 43 minuts. Increïble. El Valladolid, tot s'ha de dir, va venir ahir a la nit al Camp Nou desprotegit. Pobre rival. Ingenu i, alhora, digne rival. Al Barça de Guardiola no el pots mirar als ulls. T'enlluerna amb un futbol harmònic, modern, vertical i seductor. Jugui Iniesta o no. Ahir, li va tocar a Henry repartir-se la banda esquerra juntament amb Gudjohnsen, la novetat en l'alineació inicial. Andrés és tan bo que la seva tasca han d'assumir-la dos futbolistes. Messi és tan bo que, sense marcar ni un gol, va oferir una deliciosa nit de futbol. Amb les seves assistències, va intervenir en totes les dianes, excepte la primera, i amb un barret que va posar l'afició dreta. Els que van anar al Camp Nou, és clar.
PURA MÀGIA
Leo va agafar la pilota, la va domesticar de tal manera que va burlar el salt de Marcos, el lateral esquerre del Valladolid, i va traçar una paràbola extraordinària a l'aire per acabar, una altra vegada, i dolçament, al seu botí dret. ¿Un truc de màgia? Sí i no. Sí, perquè no hi ha ningú a la Terra que ho faci així. No, perquè Messi ho repeteix gairebé cada dia i fins i tot amb les mans a les butxaques. Així juga el Barça, amb una senzillesa que espanta el rival. Un lateral dret (Alves) dóna assistències sensacionals. El primer gol d'Etoo és mig gol de Dani. Després, va venir el festival de Leo, un prodigi, com el futbol blaugrana. A mil per hora, no l'agafa mai ningú. Caminant, tampoc. A través de la inesgotable generositat de Messi, Etoo va trobar el gol. Guardiola va ser el primer que va dir que no tenia lloc en el seu projecte. Guardiola, encara que se n'oblidi, també va ser el primer a dir que donaria la vida per recuperar-lo si es quedava. Es va quedar i el millor Etoo, el mai vist en quatre anys, cavalca feliç per la gespa del Camp Nou, convertit en un davanter descomunal. Ja ho era. Ara ho és més encara perquè ha afegit una connexió excel.lent amb Messi.
RENDITS A LEO
Després del quart gol, un altre de seu, Etoo es va agenollar emocionat i admirat davant Leo. En realitat, estava tot el Camp Nou agenollat, hipnotitzat pel joc elèctric, irreal, digne d'una Play-Station, de Messi. I el que ha fet Samuel no és d'aquest món: 13 gols en 10 partits de Lliga. Agenollat estava el Camp Nou. Perdó, els que hi van anar. 46.000 socis hi van renunciar, però hi ha, no obstant, persones que van fer 1.300 quilòmetres en cotxe per descobrir la vuitena meravella. I van marxar orgullosos perquè sempre podran explicar que van veure el Barça de Guardiola conquistar el seu vuitè triomf consecutiu en la Lliga.Aquestes persones saben el plaer que produeix veure de prop Messi, Etoo, Xavi, Puyol, Márquez, Valdés i fins i tot la subtilesa de Guddy o la ràbia d'Henry, que va haver de marcar a porta buida. Vuit victòries, cinc golejades incontestables, el resum d'un futbol alegre i inoblidable. ¡Veniu, per favor! Fareu l'onada.