diumenge, d’octubre 19, 2008

Eto'o sentencia a San Mamés (O-1)

Eto’o sentencia a San Mamés (0-1)

Un gol del davanter camerunès ha donat al Barça la cinquena victòria consecutiva a la Lliga. L’equip, molt lluitador, ha anat de menys a més i no ha concedit oportunitats a l’Athletic Club.
Prestigiosa victòria la que ha aconseguit el Barça al camp de l’Athletic Club de Bilbao superada l'aturada pels compromisos internacionals. La setena seguida (cinc a la Lliga). Els dos equips han intentat imposar els seus estils diferenciats, però ha estat el dels visitants el que ha acabat prevalent. Després d’una primera part poc vistosa i amb poques ocasions per als dos bàndols, els de Guardiola han lluitat pels tres punts a la segona i els han assolit gràcies a una brillant combinació entre Henry i Eto’o.

Dos estils oposats

A San Mamés s’hi enfrontaven dos estils de joc completament oposats. L’Athletic optava pel seu habitual futbol directe, que converteix el corpulent Fernando Llorente en la referència ofensiva, mentre que el Barça intentava erigir-se en el dominador amb la pilota sempre a terra. Li ha costat aconseguir-ho. Sobretot per l’empenta i la pressió inicial dels locals. Ja al minut 3 David López ha fet lluir Valdés amb un llançament de falta molt col•locat.

Intercanvi de cops

La rèplica blaugrana no ha tardat i el porter Iraizoz ha salvat el 0-1 d’Eto’o, que havia rebut a la frontal i havia realitzat un bon retall (min. 9). Iniesta, ubicat a la dreta de l’atac durant bona part d’aquest període, ho ha provat poc després amb una canonada amb l’esquerra que s’ha perdut alta per poc. Quan semblava que el Barça començava a sentir-se còmode sobre el terreny de joc ha rebut dos cops durs. Un ha estat un gran xut de falta de Yeste desviat per Valdés a córner (min. 22), i l’altre, la lesió de Keita, que ha hagut de deixar el seu lloc a Sergio Busquets a la mitja hora.

Joc poc fluid

D’aquesta manera, el migcamp del Barça quedava configurat per Busquets, Touré Yaya i Víctor Sánchez, ideal per contrarestar un rival molt rocós però que tenia més dificultats en la creació. L’última oportunitat clara del primer temps ha arribat en un córner que ha rematat Eto’o des de l’àrea petita i en què Iraizoz ha tret una mà miraculosa.

Eto’o avança el Barça

Una arribada d’Iniesta fins a la línia de fons amb xut final alt de Víctor Sánchez feia preveure una segona part més entretinguda. En efecte, el Barça ha intensificat i ha avançat la zona del domini. Iniesta, que ha endarrerit un pèl la seva posició, n’era un dels principals responsables. I l’ambició ha tingut recompensa en forma de golàs. Al minut 63 una excel•lent jugada personal d’Henry l’ha culminat Eto’o amb un cacau impressionant amb la cama esquerra. Final sense angúnies

Amb l’Athletic Club tocat pel 0-1, Amorebieta s’ha estat a punt d’introduir una centrada d’Iniesta en pròpia porteria. El marcador ha obligat el conjunt basc a obrir-se i això ha dotat el Barça de més espais. Novament Eto’o ha pogut deixar el matx vist per a sentència en un un contra un davant Iraizoz que ha definit massa creuat (min. 81). Tot i els intents finals dels de Caparrós, l’equip s’ha defensat bé i no ha passat per gaires angúnies per mantenir la porteria a zero i obtenir així el setè triomf consecutiu