diumenge, d’octubre 21, 2007

El Vila-real torna a exercir de botxí (3-1)

El Barça ha perdut al Madrigal el primer partit de Lliga de la temporada per 3-1. Dos gols matiners dels de la Plana han condemnat els blaugranes, que han buscat la remuntada fins al final.El Barça tornava al Madrigal, l’escenari de l’última derrota en Lliga, que datava de la temporada passada i, com llavors, els de Rijkaard n’han tornat a marxar de buit. Un inici fatídic, amb dos gols abans del primer quart d’hora, ha pesat com una llosa sobre els jugadors blaugrana. La primera diana oficial de Bojan semblava un alè d’esperança, però un penal, el segon de la nit per al Vila-real, ha esvaït totes les aspiracions visitants. Amb més cor que cap, el Barça ha intentat redreçar un 3-1 que ha resultat inamovible. Inici clau El ‘submarí groc’ ha començat colpint el Barça de manera inapel•lable. Ho ha fet amb una magnífica jugada col•lectiva culminada per Guille Franco amb un taló cap a Cazorla, que ha definit davant Valdés (min 2). Mentre el conjunt blaugrana intentava aconseguir el control del joc, ha estat castigat amb un penal molt dubtós d’Abidal sobre Pires. Senna ha estat l’encarregat de llançar-lo i ha establert el 2-0 (min 12). Històric Bojan Tot i els dos cops inicials, el Barça oferia raons per creure en la remuntada. La principal, el primer gol oficial de Bojan. El de Linyola, que s’ha convertit en el jugador més jove de la història del Club a ser titular a la Lliga, ha rebut una genial assistència de Messi i no ha perdonat davant Viera (min 24). Quan s’intuïa l’empat, al minut 34, Pires ha tornat a provocar un penal quan ja encarava Valdés i novament Senna l’ha transformat, aquesta vegada xutant-lo pel mig. Efectivitat groga El Vila-real ha guanyat la partida al centre del camp, amb futbolistes més físics, i ha estat letal a l’hora d’arribar als dominis dels indefensos centrals blaugrana. Amb tres arribades clares, tres gols, l’últim dels quals ha fet molt de mal al Barça, que ha frenat en sec la seva progressió. Rijkaard se l’ha jugat donant entrada a Giovani per Oleguer en el descans. El mexicà ha aportat profunditat mentre el conjunt barcelonista intentava posar setge a la porteria de Viera. Deco, K.O. Tot i que el Vila-real també trobava espais en atac i buscava la sentència al contracop, el Barça ha estat el clar dominador del segon temps. Al minut 63, Deco ha estat a punt d’escurçar distàncies amb un xut que ha creuat massa. El portuguès ha hagut de ser substituït a continuació per Gudjohnsen després de patir una lesió muscular. Últims intents Tot i les adversitats, el Barça no ha donat mai el partit per perdut i seguia insistint. Giovani i Iniesta, tots dos de cap i des de l’àrea petita, han tingut dues grans ocasions. Han estat les millors combinacions d’un equip que ha abusat de les individualitats per intentar la remuntada. Al final, tot i l’esforç, el Madrigal s’ha tornat a resistir.