diumenge, de novembre 20, 2011

FC Barcelona - Saragossa: Una actuació colossal (4-0)

El FC Barcelona es desfà amb autoritat del Saragossa gràcies als gols de Piqué, Messi, Puyol i Villa i ofereix un futbol brillant al Camp Nou
Roger Bogunyà 19-11-2011 22:08

L'aturada de Lliga aquesta vegada tampoc ha frenat el Barça. El conjunt de Guardiola ha resolt el retorn a la competició amb un aclaparador i incontestable triomf sobre el Saragossa, a qui ha golejat per 4-0 amb un futbol exquisit, sobretot en el primer temps. Al descans, el matx estava pràcticament decidit, després dels gols de Piqué i Messi. Els aragonesos han acabat de capitular amb el tercer gol de Puyol i el quart de Villa, que han arrodonit una de les millors nits de futbol de l'era Guardiola després d'una aturada per seleccions. Del virus FIFA, ni rastre.
Amb aquesta victòria, el FC Barcelona manté la lluita pel liderat de Lliga, i continua com l'únic equip invicte de la competició. Dimecres, una prova d'alçada: San Siro.
Piqué avança el Barça
Guardiola h apostat d'inici per un trio atacant amb dos extrems, com són Cuenca i Alexis, que han permès al Barça jugar amb el camp molt obert i una millor circulació pel centre. Ràpidament s'ha vist que els blaugrana estaven avui molt inspirats, movent la pilota a un ritme alt i apropant-se amb perill a la porteria de Roberto. El Saragossa intentava frenar el vendaval local amb contínues interrupcions. Després d'una d'elles, en una falta lateral, ha nascut l'1-0, obra de Piqué de cap, després d'una execució perfecta de Xavi.
Roberto evita la golejada
Amb el gol, el joc del Barça ha millorat encara més. Xavi, Cesc i Messi han explotat com mai els passadissos interiors i només el porter Roberto ha evitat que el segon gol no arribés abans del minut 42, quan Messi, que havia perdonat prèviament, ha dictat sentència. El futbol fluïa en la meitat de camp visitant, i el futbol ofert pel Barça ha estat a l'alçada del millor que s'ha vist aquesta temporada. Just el que necessitava l'afició després d'una llarga aturada de Lliga. A la mitja part, 2-0 i sensacions immillorables.
El torn de Puyol
Després del recital sofert en el primer temps, Aguirre ha introduït dos canvis al descans. Han entrat Ruben Micael i Lafita, l'home que s'ha encarregat de generar dues grans ocasions en els minuts inicials de la segona part. El Saragossa, de sobte, havia sortit a jugar-li de tu a tu al Barça, cosa que ha tingut un ràpid càstig, quan Puyol ha fet el tercer després d'una gran assistència de cap de Keita. Decisius els centrals blaugranes, que han completat un partit impecable en les dues àrees.
Villa tanca la golejada
Amb el partit més que resolt, Guardiola ha donat descans a Alexis, Xavi i Cesc i ha posat en joc a Iniesta, Thiago i Villa, tots ells amb molts quilòmetres recorreguts en aquesta aturada de Lliga. Els canvis han estat més que encertats, ja que Iniesta ha fregat el quart i el 'Guaje' ha estat qui l'ha aconseguit amb una precisa rematada de cap després d'una centrada de Cuenca des de la dreta. I no és el primer que fa aquesta temporada. Al públic congregat al Camp Nou tot i la pluja no li ha quedat més remei que retornar tant espectacle amb una immensa onada final.