Penya Barcelonista de Lisboa

dilluns, de novembre 07, 2011

Xavi: “Si algú havia de guanyar era el Barça”




El migcampista considera que l’Athletic Club “va fer un partidàs”, encara que, per ell, el conjunt blaugrana va fer més mèrits per emportar-se els tres punts Tot i l’empat final, afirma que la plantilla no està preocupada i que jugant així arribaran les victòries
"Els equips estan preparats per jugar-nos així, el problema és si els entrenadors són capaços o valents"
"Les rotacions són lògiques i necessàries. Hi ha molts partits i jugar-los tots significaria tenir un desgast físic altíssim"
Poc premi per al paper del Barça a San Mamés. Així ho considera Xavi Hernández, que al mateix temps ha elogiat el rendiment i l'actitud de l'Athletic Club en l'empat a dos. "A nivell futbolístic, és el millor partit de la temporada. Els dos vam anar per la victòria i el ritme no va baixar. L'estona que vaig estar al camp vaig gaudir molt, llàstima que no vam guanyar", ha comentat en roda de premsa.
Un partit de valents



El '6' blaugrana ha definit el duel com "un partit de valents" i pensa que "l'Athletic va fer un partidàs, però si algú havia de guanyar era el Barça". I continuava: "Jugant així guanyarem molts partits". Alhora, destacava l'actuació del rival i el plantejament del seu tècnic, Marcelo Bielsa: "Els equips estan preparats per jugar-nos així, el problema és si els entrenadors són capaços o valents".
La línia que cal seguir
Tot i cedir dos punts més respecte al líder, el Madrid, Xavi ha exposat la tranquil·litat del vestidor culer: "No ens preocupa, estem fent bé les coses. Són tres punts i queda molta Lliga. Hem de seguir d'aquesta manera, estem a un nivell tècnic i físic òptim". També s'ha referit als quatre empats registrats fins ara al campionat: "És pura casualitat. Cada partit ha estat un món". I afegia: "Cada any costa més. A pesar que algú digui que és una Lliga de dos, és complicat guanyar, i més fora de casa".
Es troba bé físicament
El migcampista, que va ser canviat a la segona part, ha aclarit que el seu estat físic "és perfecte". En aquest sentit, ha valorat positivament els descansos de què disposen els jugadors en alguns compromisos: "Les rotacions són lògiques i necessàries. Hi ha molts partits i jugar-los tots significaria tenir un desgast físic altíssim. Hi ha futbolistes de molt nivell i no es nota quan hi falta l'un o l'altre".
D'altra banda, Xavi ha especificat una vegada més la incidència que té l'entrenador en els èxits del Barça: "Amb Guardiola hem après moltíssim, ens explica el perquè de les coses, els conceptes del joc". En canvi, el segon capità s'ha mostrat "molt sorprès i decebut" per les declaracions de l'ara milanista Zlatan Ibrahimovic sobre el seu pas pel Club.