dissabte, de gener 30, 2010

Pedro torna a decidir (0-1)

El FC Barcelona segueix sumant de tres en tres. L'equip s'ha imposat per la mínima, gràcies a un gol de Pedro, en un partit molt físic a El Molinón que podria haver quedat resolt molt abans del xiulet final.

El Barça ha resolt a Gijón un d'aquells partits complicats de veritat. L'Sporting ha plantejat un partit molt físic que, juntament amb la pluja i un terreny de joc molt pesat, ha dificultat el joc d'associacions d'un Barça millor a l'inici que al segon temps. Ha estat durant el primer tram, també, quan s'ha avançat el Barça amb un altre gol de Pedro, insaciable davant porteria, novament determinant. Porta ja 15 gols aquesta temporada. El partit hauria pogut quedar vist per sentència ja al primer temps, però el FC Barcelona no ha estat encertat en la rematada final.

Amb aquesta victòria el líder, solidíssim en defensa, continua amb fermesa el seu pas per la Lliga, on no ha conegut encara la derrota.

Monòleg blaugrana

La intenció inicial de l'Sporting, com la de tots els últims rivals del Barça, era la de pressionar en camp contrari. Però aquesta ha durat poc, perquè el conjunt de Guardiola ha tancat en la seva meitat de parcel•la l'Sporting ja des del minut 10. A partir d’aquest moment només hi ha hagut un únic equip sobre la gespa. Iniesta, en una acció resolta per Juan Pablo amb la cara, i Ibrahimovic, en fora de joc, han pogut anotar el 0-1 abans del quart d'hora.

Decideix una jugada ràpida

L'Sporting ha tingut una sola ocasió en tot el primer temps, mitjançant Bilic, en què Valdés ha intervingut de manera decisiva. Tres minuts més tard el Barça ha obert el marcador en una jugada nascuda de murri: Messi ha executat ràpidament una falta al centre del camp, Iniesta ha vist la desmarcada de Pedro i aquest ha rematat al pal curt. Immillorable.

S'iguala el duel

El partit ha deixat de ser tant del Barça a la represa. L'Sporting ha augmentat encara més el seu ritme en les tasques de pressió i ha complicat la sortida de pilota blaugrana, molt allunyada de la porteria local a l'inici. Després, com al primer temps, el pas dels minuts ha beneficiat els de Guardiola, que gairebé sentencien el duel a través de Messi, imprecís per uns pocs centímetres.

Final intens

Els minuts finals han estat intensos. L'Sporting ja no tenia cap mirament per frenar el joc del Barça. Les seves faltes eren contínues. L'equip asturià estava abocat a l'atac, el que acostava l’1-1 però també un possible 0-2 a través d'un contraatac blaugrana. Tot i les emocions, els gols no han arribat. Al Barça ja li anava bé així.