diumenge, d’abril 26, 2009

Empat de líder (2-2)

Messi ha avançat el Barça en el minut 23, però dos gols del València abans del descans han capgirat el marcador. Una diana d’Henry, al tram final, ha donat un punt d'or al Barça, que continua molt ferm en el liderat.
Sense ser el millor matx de la temporada, el Barça ha sortit viu i amb un punt de Mestalla. Amb problemes en la creació, els blaugranes s'han sentit més incòmodes que de costum amb la pilota als peus. Tot i així, han pogut combinar de manera fantàstica perquè Messi fes el 0-1. Després, tres minuts dolents abans del descans han donat l'avantatge al València. L'equip blaugrana s'ha començat a retrobar amb el seu estil a la segona part, malgrat que no ha disposat de grans ocasions de gol. Només a partir d’una acció de falta, Henry, que havia entrat a la represa, ha pogut fer l'empat. El Barça, doncs, se'n va de València amb un punt que li permetrà sortir com a líder del Santiago Bernabéu.

Messi colpeja primer

L'inici ha estat intens, però tranquil. A mesura que han anat passant els minuts ha augmentat la temperatura a València. Només quan Iniesta i Messi han elaborat un gol de cracs, amb dues parets dins de l'àrea rival, s'ha fet silenci a Mestalla (min 23). Era el 0-1, encara que el Barça no dominava com altres vegades a causa de la seva imprecisió en la construcció. El València oposava molta resistència, sobretot al centre del camp, on tenia lloc gairebé tota la batalla.

Remunta el València

Amb el gol s'ha desinflat el Barça, que patia en excés en defensa, amb les reiterades aproximacions de Villa i Silva. Precisament una remata d'aquest últim ha provocat el córner en el qual ha arribat l'1-1, obra de Maduro (min 42). Mestalla rugia i, en ple fervor, s'ha produït també el 2-1, després d'una paret entre Mata i Pablo Hernández (min 45). En tres minuts el matx s'havia transformat completament.

Henry, revulsiu

Naixia un altre equip a la segona meitat. En aquest període el València ha cedit tota la iniciativa al Barça, que ha continuat amb problemes en la creació. Per guanyar en arribada, Guardiola ha donat entrada a Henry en el lloc de Keita. El francès ho ha intentat amb alguns xuts, però César sempre era a lloc. Mentrestant, les targetes se succeïen a l'equip local, que a còpia de faltes tallava el ritme blaugrana.

Arriba l'empat

En una d'aquestes faltes ha arribat el gol de l'empat, gràcies a un precís remat d’Henry, protagonista en aquest segon temps, que ha sabut aprofitar un refús dolent de César. El Barça ho ha intentat en els últims instants de partit, però el València s'ha defensat amb els seus onze homes fins al xiulet final.