Penya Barcelonista de Lisboa

diumenge, de novembre 23, 2008

La persistència dóna un punt (1-1)




La persistència dóna un punt (1-1)

El Barça ha empatat amb el Getafe un partit que se li havia posat en contra a la primera part per culpa d’un gol de Manu. Keita, al segon temps, ha posat les taules al marcador amb una bona diana de cap.
Contra el Getafe, el Barça ha trencat l’extraordinària ratxa de nou victòries consecutives a la Lliga. El conjunt madrileny, molt sobri i perillós al contraatac, s’ha avançat a la primera part i ha aconseguit que els de Guardiola tinguessin dificultats per desenvolupar el seu futbol elèctric. Sense Messi –finalment no ha entrat entre els 18 convocats-, el líder ho ha donat tot, però li ha faltat la fluïdesa que li havia permès certificar el millor inici de la història. No ha estat fins al minut 71 que Keita ha pogut empatar amb un gran gol. A la desesperada, Piqué hauria pogut fer decantar la balança cap a casa amb una rematada al travesser.
S’avança el Getafe
Un Getafe ordenat i sense la intenció de renunciar a la pilota amenaçava al Barça en no deixar-li implantar el seu estil de joc. Inicialment, el plantejament del rival ha sorprès l’equip, que no ha pogut reeditar les espectaculars arrencades amb que ha acostumat el públic del Camp Nou. Mentre buscava la manera d’acostar-se als dominis d'Abbondanzieri, al minut 19, Manu del Moral ha avançat els visitants en culminar un contracop amb un xut col•locat des de la frontal.
Amb empenta davant l’adversitat
El Barça, per darrere en el marcador per primer cop a casa, ha reaccionat amb decisió i ha incrementat el ritme. Bojan, ubicat a l’extrem dret, ha tingut les dues primeres ocasions clares (min 21 i 31). També ho ha intentat Sylvinho amb un tret des del vèrtex de l’àrea que ha obligat Pato a lluir-se. I el qui ha tingut l’empat més a prop ha estat Eto’o. El davanter camerunès ha enviat una rematada al travesser poc abans del descans. El Barça marxava als vestidors havent merescut més.
Buscant revulsius
La mitja part ha suposat una bombona d’oxigen pel Getafe, que es trobava pràcticament contra les cordes i ha pogut reordenar-se en la represa i fins i tot intimidar amb perillosos contraatacs. Veient que la situació recordava molt la que s’havia vist al començament del primer temps, Pep Guardiola ha transformat les bandes, amb l'entrada d'Henry i Pedro per Bojan i Hleb, a la recerca d’un revulsiu. Al minut 62 han arribat les primeres oportunitats del Barça en el segon període, a càrrec de Piqué i Henry.
Empata Keita
El futbol d’atac culer –amb més cor que cap- s’ha vist recompensat amb el gol de la igualada. Al minut 71, una de les millors combinacions del partit l’han finalitzat Alves, amb una excel.lent centrada, i Keita, novament entrant des del darrere, amb un providencial cop de cap al fons de la xarxa. L’equip s’ha crescut i els instants finals transcorrerien al camp del Getafe.
Sense sort
L’estratègia ha estat a punt de tornar a donar els tres punts al final. Al minut 80, Piqué ha rematat un córner al travesser, el segon de la tarda. Sense sort, el líder s’ha hagut de conformar amb un punt que li permet mantenir la distància de tres amb el seu immediat perseguidor, ara el Reial Madrid.