Penya Barcelonista de Lisboa

dimarts, de juny 17, 2008

PRESENTACIÓ DEL NOU TÈCNIC BLAUGRANA


Guardiola confia a fer guanyar el Barça des del primer dia, ''sense necessitat de 100 dies de gràcia''
• El tècnic barcelonista confirma que planifica la temporada sense comptar amb Ronaldinho, Etoo ni Deco
• Busca ''un nou molt bo i que es complementi amb Henry i amb Bojan, perquè tots tres se sentin titulars''

El nou entrenador del primer equip del Barcelona, Josep Guardiola, ha garantit que està preparat per assumir el repte de fer tornar l'equip al camí del triomf des del primer moment, "sense demanar els habituals 100 dies de gràcia", perquè és conscient de les dificultats que viu l'entitat blaugrana.Així s'ha pronunciat el màxim responsable tècnic barcelonista en la seva presentació oficial, en què ha estat acompanyat pel president del club, Joan Laporta, i pel secretari tècnic, Txiki Begiristain. Guardiola s'ha mostrat molt satisfet pel càrrec que ocupa des d'avui i ha mostrat el seu agraïment a Laporta i Begiristain per confiar en ell. Respecte a la filosofia que pensa aplicar en la primera plantilla, ha avançat que el seu principal esforç serà seduir el vestuari per traslladar-li l'entusiasme que ell mateix sent pel Barça.

Compta amb Márquez

L'exjugador barcelonista ha dit que confia plenament en la seva capacitat per portar les regnes del primer equip d'un club "tan extraordinari". Per fer-ho, ha dit que compta amb el suport dels seus col·laboradors i que espera guanyar-se la confiança de la plantilla del primer equip i d'aquells que actualment qüestionen la idoneïtat de la seva elecció per a aquest càrrec.Ha avançat que compta amb Márquez i ha confirmat que planifica la temporada sense Ronaldinho i Etoo. Comptaria amb tots dos "si sabés que han de fer 60 gols," ha dit. "Si estiguessin al seu nivell, estarien amb nosaltres. Hem planificat la plantilla sense ells, però si s'acaben quedant, donaré la vida perquè tornin al seu nivell. No només per ells, també pel tercer porter, almenys de dilluns a dissabte, perquè diumenge hauré d'elegir 11 jugadors per al partit", ha dit.Sobre Ronaldinho, Guardiola ha assegurat que "les circumstàncies" fan que abandoni el club per culpa d'un "deteriorament de la situació". "Si sentís que ell vol, que sent que pot tornar a ser el jugador que va ser, potser es podria plantejar. Però les circumstàncies són les que són. Jo vull un vestuari fort, on tothom se senti important. Això és fonamental. Si no blindem aquests aspectes, serem menys forts. I si Ronnie sentís això, estaria amb nosaltres", ha dit.

Un "perfil determinat" de davanter centre

Guardiola també ha revelat que el club busca un "perfil determinat" de davanter centre per substituir Samuel Etoo, "un nou que sigui molt bo i que es complementi amb Henry i amb Bojan, perquè tots tres se sentin titulars". "El que vingui, em semblarà perfecte. I no em queixo, perquè tinc una plantilla collonuda", ha dit el nou entrenador de l'equip blaugrana, que ha matisat que participa activament en la decisió dels fitxatges. "Jo marco les línies, però els que paguen i firmen els contractes són ells", ha dit, en referència a Laporta i Begiristain.Del brasiler, ha afirmat que comptaria amb ell si tingués la convicció que tornarà a ser "el gran jugador que va arribar a ser". Pel que fa a Etoo, Guardiola també ha manifestat els seus dubtes que arribi al rendiment que va oferir en les seves primeres temporades al club.

La disciplina del vestuari

El tècnic ha afirmat que més que la necessitat d'implantar un codi de conducta, espera que els jugadors assumeixin personalment la responsabilitat de tenir un comportament professional. Guardiola ha fet broma dient que no li agradaria tenir Cristiano Ronaldo al seu equip i ha assegurat que el Madrid haurà de lluitar "molt dur" per renovar el títol de campió de Lliga.El tècnic ha afirmat que "molt probablement" anirà a votar a la moció de censura contra Laporta i ha considerat que és una bona ocasió perquè el soci es mobilitzi i expressi la seva opinió. No obstant, ha evitat exposar la seva opinió sobre el tema.