diumenge, de març 22, 2009

Onada blaugrana (6-0)

El Barça ha tornat a golejar. En aquesta ocasió la víctima ha estat el Màlaga, que al descans ja perdia per 4-0. Xavi, Messi, Henry, Eto'o (2) i Alves han estat els golejadors d'un líder que manté els sis punts d'avantatge al capdavant de la taula.
Ha durat 90 minuts, però el partit podria haver conclòs al descans, quan el marcador ja era de 4-0, o molt abans. Perquè les sensacions que transmetien uns i altres, fins i tot quan encara regnava l'empat, eren oposades. El partit ha estat un monòleg del Barça, que ha passat per sobre del Màlaga com una gran onada. L’ha superat en tot. També en gols. Aquests els han posat Xavi, Messi, Henry, Eto'o (2) i Alves, enmig d'una demostració de talent, verticalitat i pressió de tot l'equip. Amb aquest triomf, el FC Barcelona arriba a l’aturada de Lliga amb sis punts d'avantatge respecte al Madrid, quan en queden 30 per disputar-se.

La llauna s'obre al minut 18

El del Barça ha estat un inici fulgurant. Tota la possessió, les combinacions i la pressió li pertanyien. El Màlaga, en canvi, només proposava futbol defensiu. I pocs equips sobreviuen així al Camp Nou. Iniesta i Henry han amenaçat, però la llauna no s'ha obert fins al minut 18, quan Eto'o i Xavi s'han intercanviat els papers d'assistent i golejador i han fabricat l'1-0. Xavi, que ja n’hi va fer dos al Màlaga a La Rosaleda, repetia a Barcelona.

Messi firma un golàs

Amb el marcador desigualat el Màlaga hauria d'haver anat a més. Però ha estat el Barça el que ha insistit buscant el gol. Messi l’ha trobat en una jugada individual a la banda dreta, en què ha deixat asseguts Nacho i Hélder Rosario abans de batre Goitia amb la cama dreta (min. 24). Un autèntic golàs amb una celebració que ha finalitzat amb la substitució de Touré, afectat per unes molèsties físiques. Keita ocupava el seu lloc en el pivot defensiu.

Xavi reparteix gols

Com ja va passar el dia de l'Atlètic, l'Almeria o el Valladolid, l'equip blaugrana en volia més i més. Xavi ha estat l'encarregat de canalitzar aquesta ambició assistint primer Henry, que ha superat Goitia en l'u contra u (min. 31), i després Eto'o, que ha batut amb un tir ras el porter visitant (min. 42). Xavi repartia, els davanters marcaven i el públic era feliç, malgrat que un bellíssim primer temps havia arribat a la seva fi.

Xou blaugrana

La treva ha durat el període del descans. Després s'ha reprès el monòleg blaugrana. Alves, un dels que encara no havia marcat, s'ha desmarcat fins a l'interior de l'àrea malaguenya i ha pentinat de cap una assistència d'Iniesta (min. 50). Nou golàs que convertia el camp en una gran onada d'alegria. Però encara quedava més. Perquè sis minuts després Henry ha regalat una nova diana a Eto'o, sol dins de l'àrea petita. Magnífic recital. Després del 6-0, el més destacable han estat els canvis d'Iniesta, tocat físicament, per Gudjohnsen i el de Xavi per Bojan. El festival s'havia acabat.