diumenge, de desembre 09, 2007

Remuntada amb esforç (2-1)

Remuntada amb esforç

El Barça ha sumat tres punts més davant el Deportivo de La Corunya. Els de Rijkaard han anat de menys a més i han capgirat un gol inicial de Cristian per mitjà de Ronaldinho i Xavi.
El fort vent i un gol matiner de Cristian han estat a punt de deixar glaçat el Barça, però s’ha refet i ha pogut aconseguir un nou triomf al Camp Nou. Primer Ronaldinho, que ha tornat a la titularitat i ha desequilibrat per la banda esquerra, ha empatat de penal i, ja a la segona part, Xavi ha decidit un matx en què el coliseu barcelonista ha pogut tornar a gaudir de les destacades actuacions d’Eto’o i Deco. Ha estat la primera remuntada blaugrana de la temporada.

Gerra d’aigua freda inicial

Al minut 2, l’exblaugrana Cristian ha sorprès Valdés amb un xut des d’uns 25 metres que ha entrat ajustat a l’escaire esquerre de la porteria. Des del 26 de setembre un contrari no marcava al Camp Nou. No era el guió previst, i al Barça li ha costat adaptar-s’hi. Tenia la pilota, però no la podia fer circular amb fluïdesa per culpa de la forta pressió deportivista a tot el camp. Ronaldinho iguala La primera ocasió clara dels de Rijkaard ha arribat al minut 22, amb un triple intent. Ronaldinho ha fet volar Munúa amb un llançament de falta, i a continuació, ni Puyol, primer, ni Eto’o, després, han pogut aprofitar el rebuig. Malgrat que s’olorava l’empat, tot seguit el Deportivo ha tingut a l’abast el segon amb una rematada de cap de Xisco, sol davant de Valdés, que s’ha perdut, massa alta. Els de Lotina imposaven un ritme de joc lent i l’han contagiat al Barça fins al minut 40, en què Cristian ha comès un clar penal sobre Iniesta. Ronaldinho s’ha encarregat de transformar-lo per la banda dreta enganyant el porter.

Domini insistent

Al descans, Deco (molt ovacionat ja quan ha sortit a escalfar) ha substituït Zambrotta. Amb el portuguès, el Barça ha tingut més profunditat i, al primer minut, ha estat a punt de desfer l’empat amb un u contra u d’Eto’o amb Munúa que ha acabat a córner. El Depor començava a ressentir-se de l’esforç d’un primera part en què ha treballat molt i, a poc a poc, el Barça anava guanyant terreny.

Xavi posa les coses a lloc

Iniesta ha perdonat el segon després d’una genial combinació amb Ronaldinho (min. 56). El partit s’havia convertit en un monòleg blaugrana. Al 64, Bojan ha entrat per un Eto’o lluitador i perillós com sempre. Sis minuts després, Xavi ha impartit justícia resolent una magnífica centrada de Puyol, mal rebutjada per Múnua. Amb el 2-1, el Barça ha buscat un tercer gol que acabés de donar la tranquil•litat. No l’ha trobat, però el mateix resultat que la temporada passada ha servit per mantenir el Camp Nou inexpugnable una jornada més.